Stradao motociklist

Slika PU_I/motocikl.jpg

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 01,40 sati dogodila u blizini benzinske postaje u Labinu jedna je osoba teško ozlijeđena.

Foto: Ilustracija 

 

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 01,40 sati dogodila u blizini benzinske postaje u Labinu jedna je osoba teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak iz Marčane, upravljajući motociklom marke Yamaha, pulskih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Zelenice u Labinu, zbog neprilagođene brzine kretanja, dolaskom do raskrižja s Ulicom Marcilnica, u blagom lijevom zavoju zakočio i prednjim pneumatikom udario u betonski rub nogostupa. Potom se popeo na nogostup te proklizio i pao, a nakon što je klizio po nogostupu oko 15 metara, udario je u rasvjetni stup, kojom prilikom je došlo do odvajanja vozača od motocikla, koji je dalje nastavio kliziti po nogostupu sve do raskrižja s ulicom E. Stembergera, gdje se i zaustavio. U prometnoj nesreći vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne pomoći prebačen u OB Sušak.

Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je mladić upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit, kao ni minimalnu dob za upravljanje vozilom ''A'' kategorije.

Protiv 21-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti pometa na cestama.



Stranica