Ustrijelio psa i lovio divljač uz pomoć zamki

Slika PU_I/Omče Buje Stančik Pavle.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, bujska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 61-godišnjak iz Baredina počinio kazneno djelo protuzakonitog lova.

Foto: PU istarska  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, bujska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 61-godišnjak iz Baredina počinio kazneno djelo protuzakonitog lova.

Postupajući po dojavi 65-godišnjaka iz Buja da mu je susjed ubio psa, policija je utvrdila kako je 8. travnja oko 19,00 sati 61-godišnjak, s terase obiteljske kuće u mjestu Donje Baredine, zračnom puškom upucao psa labradora, koji je zajedno s njegovim psom bio u neograđenom masliniku, nakon čega se ozlijeđeni pas udaljio i ubrzo uginuo.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja te od 61-godišnjaka oduzeli zračnu pušku s pripadajući streljivom, a poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Budući su psi bili bez nadzora, protiv obojice vlasnika slijede optužni prijedlozi radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 61-godišnjak tijekom prošle i ove godine oko svoje kuće postavio više žičanih zamki te je pomoću njih u prosincu 2010. godine i ožujku 2011. godine ulovio dvije srne. Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, izvršena je pretraga kuće u mjestu Donje Baredine, kojom prilikom je pronađeno oko 16 kilograma smrznutog srnećeg mesa te više desetaka žičanih zamki.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova, protiv 61-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.

                                                                             



Stranica