Provedena akcija ''Policija i građani voze zajedno''

Slika PU_I/policija i građani naslovna.jpg

 Foto: PU istarska  

Interaktivnim radionicama u Puli, Umagu i Bujama u petak je završila preventivna akcija Policijske uprave istarske ''Policija i građani voze zajedno''. Cilj akcije bio je upozoriti javnost, a pogotovo vozače mopeda i motocikala na opasnosti kojima su svakodnevno izloženi kao sudionici u prometu.

Kao što je i najavljivano, ova edukativno-preventivna akcija provedena je na način da su u razdoblju od 12. do 15. travnja u svim većim gradovima na području Istre formirani info-punktovi na kojima su se održale interaktivne radionice, gdje su osim policijskih službenika, građane savjetovali i predstavnici stanica za tehnički pregled vozila, auto škola ili HAK-a, moto udruga, moto servisa i moto opreme.

Na predviđenim lokacijama građani su se imali prilike upoznati s najčešćim greškama koje čine vozači mopeda i motocikla u prometu, obaviti tehnički pregled te se dodatno educirati o pravilima ponašanja u prometu, kao i preventivnim aktivnostima koje provodi policija s ciljem smanjenja prometnih nesreća, pogotovo onih s težim posljedicama.

Svim sudionicima akcije dijelili  su se i prigodni letci, osmišljeni i izrađeni od strane Policijske uprave istarske s ciljem poboljšanja sigurnosti u cestovnom prometu i povećanja zaštite jedne od najugroženijih skupina sudionika, a građanima je ponuđeno i ispunjavanje anketnog upitnika kojim su mogli ocijeniti stanje sigurnosti, preventivne aktivnosti koje policija redovito provodi te i sami dati prijedloge za poboljšanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Policijska uprava istarska nastavit će i u narednom razdoblju s provođenjem sličnih preventivnih aktivnosti, kojima je cilj podizanje prometne kulture kod građana i zaštita svih sudionika u prometu, pogotovo onih najugroženijih.  



Stranica