Najava okruglog stola ''Stop seksualnom nasilju nad djecom''

Slika PU_I/nasilje djeca.jpg

U petak, 29. travnja, s početkom u 11 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, Herkulov prolaz 1, održat će se okrugli stol ''Stop seksualnom nasilju nad djecom''.

Foto: Ilustracija  

U zajedničkoj organizaciji Obiteljskog centra Istarske županije i Policijske uprave istarske u petak, 29. travnja, s početkom u 11 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, Herkulov prolaz 1, održat će se okrugli stol ''Stop seksualnom nasilju nad djecom'', a koji je prvenstveno namijenjen informiranju i boljem povezivanju stručnjaka iz različitih organizacija koji rade s djecom i obiteljima, u područjima odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Najavljena aktivnost provodi se u sklopu Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, kojoj je cilj skretanje pozornosti javnosti na problem seksualnog zlostavljanja djece i osnaživanje zajednice za suzbijanje te pojave. Nositelj projekta je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, dok su partneri u kampanji i druga ministarstva koja se bave problematikom seksualnog nasilja nad djecom, uključujući i Ministarstvo unutarnjih poslova.



Stranica