Priveden kradljivac

Slika PU_I/policija natpis i grb.jpg

U Istražni centar Županijskog suda u Puli u subotu je oko 17,00 sati proveden 27-godišnjak iz Belice zbog sumnje da je na području Policijske uprave istarske počinio četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. 

Foto: PU istarska 

 

U Istražni centar Županijskog suda u Puli u subotu je oko 17,00 sati proveden 27-godišnjak iz Belice zbog sumnje da je na području Policijske uprave istarske počinio četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Provedenim  kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 27-godišnjak prvu tešku krađu počinio 28. travnja, kada je u poslijepodnevnim satima provalio u vozilo marke Renault Modus, pulskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano kod groblja u Novigradu. Mladić je razbio staklo na prednjim vratima te je sa sjedala otuđio žensku torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti, bankovne kartice, novac i mobitel marke Samsung, čime je 48-godišnjakinju iz Umaga oštetio za oko 2 tisuće kuna.

U nastavku svog ''pohoda'', 27-godišnjak je 1. svibnja u poslijepodnevnim satima ušao u otključanu kuću u Turističkoj ulici u mjestu Vabriga,  odakle je otuđio novčanik s dokumentima, karticama i većim novčanim iznosom te mobitel marke Sony Ericsson, čime je 57-godišnjakinju iz Vabrige oštetio za oko 6 tisuća kuna. Navedene predmete počinitelj je otuđio na osobito drzak način, obzirom ga je u kući zatekla vlasnica, koju je zapitao da li ima kakav posao za njega, a nakon što ga je 57-godišnjakinja odbila, mladić se udaljio iz kuće.

Već slijedećeg dana 27-godišnjak je počinio dvije nove teške krađe i krađu. Prvo je oko 12 sati iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Poreču otuđen mobitel marke Nokia, na način da je s mladićem  u trgovinu ušla  i jedna ženska osoba, koja je za vrijeme dok je on odvlačio pozornost djelatnici trgovine, otvorila vrata staklene vitrine i otuđila spomenuti mobitel, čime je dvojac  oštetio poduzeće iz Poreča za oko 3,500 kuna. Daljnjim istraživanjem, utvrđeno je kako je 27-godišnjak istog dana u poslijepodnevnim satima u Dajli, na obali mora, provalio u vozilo marke Fiat Punto, pulskih registarskih oznaka, na način da je prikladnim predmetom nasilno otvorio prednja vrata i sa suvozačevog sjedala otuđio novčanik s dokumentima, karticama i manjim novčanim iznosom, čime je 51-godišnjakinju iz Buja oštetio za oko 100 kuna.

Posljednje djelo za koje se 27-godišnjak tereti je krađa koju je počinio, ponovno u suradnji sa ženskom osobom, na način da je dvojac u poslijepodnevnim satima ušao u trgovinu u Umagu, Nova Obala te su iskoristivši nepažnju 53-godišnjakinje iz Zagreba, iz ladice otuđili novčanik, čime su vlasnicu oštetili za oko 2,500 kuna.

Policijski službenici Policijske upave istarske, ali i drugih uprava, nastavljaju kriminalističko istraživanje.



Stranica