Prometna nesreća kod Sošića

Slika PU_I/policajac na motoru6.jpg

Jutros oko 07,35 sati na cesti D-21 kod mjesta Sošići dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Foto: Ilustracija  

Jutros oko 07,35 sati na cesti D-21 kod mjesta Sošići dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Nesreća se dogodila  iz razloga što  41-godišnjak iz Rovinja, upravljajući vozilom marke Citroen Berlingo, pulskih registarskih oznaka, nije držao dovoljan razmak u odnosu na automobil Renault Clio, pulskih registarskih oznaka, kojim je ispred njega upravljala 45-godišnjakinja iz Tinjana. Kako bi izbjegao sudar s Cliom koji je počeo kočiti, 41-godišnjak je prednjom lijevom stranom vozila prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je udario u prednju stranu vozila marke Reanault Clio, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak, također s područja Tinjana. On je pak prethodno, preko neisprekidane uzdužne linije, pretekao teretni automobil na nedovoljnoj udaljenosti, iz kojeg razloga je teretno vozilo počelo kočiti, kao i Clio kojim je iz suprotnog smjera upravljala 45-godišnjakinja.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 41-godišnjaka i 45-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajućih pismena, a radi zadobivanja ozljeda muškarci su prebačeni u bolnicu u Puli, gdje je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozljede.

Tijekom vršenja očevida i uklanjanja vozila, za sav je promet od 7,35 do 9,35 sati bila zatvorena dionica D-21 od Sošića do raskrižja s mjestom Brajkovići, a promet se odvijao preko okolnih cesta.



Stranica