Spašeni jedriličari

Slika PU_I/pol. plovilo2.jpg

Policijski službenici pomorske policije zaprimili su jučer oko 14 sati dojavu Lučke kapetanije – ispostave Umag da se na oko 5,4 nautičkih milja od luke Umag nalazi talijanska jedrilica koja traži pomoć.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici pomorske policije zaprimili su jučer oko 14 sati dojavu Lučke kapetanije – ispostave Umag da se na oko 5,4 nautičkih milja od luke Umag nalazi talijanska jedrilica koja traži pomoć. Prema navedenoj poziciji odmah je isplovilo službeno plovilo P-111 te je ubrzo pronađena jedrilica s dva člana posade, 50-godišnjim i 53-godišnjim državljanima Italije, koji su u jutarnjim satima krenuli prema talijanskoj luci Monfalcone. Oko 13 sati,  uslijed  olujnog vjetra, došlo je do lomljenja prednjeg jedra, pri čemu se konop jedra omotao  oko  propelera te  više nije  bilo moguće nastaviti s plovilom poradi čega su dvojica jedriličara zatražili pomoć.

Pronađenoj jedrilici i posadi pružena je pomoć te je utvrđeno da talijanski jedriličari nisu zadobili nikakve ozljede tijekom havarije na moru, dok je jedrilica otegljena policijskim plovilom u luku Umag oko 16,15 sati na popravak.    



Stranica