Prometna edukacija umirovljenika

Slika PU_I/edukacija umirovljenika.jpg

U nastavku redovitih preventivnih aktivnosti, jučer su u prijepodnevnim satima, u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice- čitaonici Kluba umirovljenika u Puli, policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli edukaciju umirovljenika glede njihovog sudjelovanja u prometu.

Foto: PU istarska  

U nastavku redovitih preventivnih aktivnosti, jučer su u prijepodnevnim satima,  u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice- čitaonici Kluba umirovljenika u Puli,  policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli edukaciju umirovljenika glede njihovog sudjelovanja u prometu.

Pomoćnik načelnika policijske postaje Dubravko Šlibar i policijski službenik za preventivu Darijo Nikl održali su edukaciju o osnovama ponašanja u prometu. Prisutnima je posebno skrenuta pozornost  da budu pažljivi prilikom kretanja ulicama, odnosno da obavezno koriste nogostup,  a  da cestu prelaze pažljivo, i to samo na obilježenom pješačkom prijelazu, uz prethodnu provjeru vozila koja se eventualno približavaju prijelazu. Policijski službenici savjetovali su umirovljenicima da prilikom prelaženja  ceste  potraže pomoć od mlađih i zdravijih osoba te da za vrijeme smanjene vidljivosti ili noću  nose odjeću s reflektirajućim tvarima kako bi bili lakše uočljivi ostalim sudionicima u prometu.

Budući se osobe starije dobi ubrajaju u ugroženije skupine sudionika u cestovnom prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli su tijekom proteklog tjedna i dvije edukacije u domovima za starije osobe  ''Vila Idola'' i ''Vila Maria'' u Puli, a s navedenim preventivnim aktivnostima nastavit će i u narednom razdoblju.



Stranica