Oštetili trgovačko društvo iz Pule za još 11 milijuna kuna

Slika PU_I/novac-kune.bmp

Foto: Ilustracija 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, utvrđeno je kako su 64-godišnjakinja iz Rovinja, kao odgovorna osoba oštećenog društva te 50-godišnjak i 42-godišnjak, obojica iz Rovinja, u namjeri da za sebe pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, koristeći se svojom funkcijom te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva, tijekom 2007., 2008. i 2009. godine od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području, a  u ugovorima o kupoprodaji prikazivali su više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.

Na opisani način, prijavljeni je trojac oštetio trgovačko društvo za 11,3 milijuna kuna te je zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kao i pomaganja u tom djelu, protiv njih podneseno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u predmetu malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina.Stranica