Uhićen višestruki provalnik

Slika PU_I/uhicenik01.jpg

Pulska je policija otkrila još jednog višestrukog počinitelja imovinskih delikata koji je jučer oko 15 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 23-godišnjak iz Vodnjana u posljednja tri mjeseca na širem području grada Pule počinio ukupno trinaest kaznenih djela, i to jedanaest teških krađa i dvije krađe.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija otkrila još jednog višestrukog počinitelja imovinskih delikata koji je jučer oko 15 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 23-godišnjak iz Vodnjana u posljednja tri mjeseca na širem području grada Pule počinio ukupno trinaest kaznenih djela, i to  jedanaest teških krađa i dvije krađe.

Mladić je od 1. veljače do 4. svibnja provaljivao u privatne objekte na području Vinkurana, Pješćane Uvale, Vintijana, Pomera i Pule, a meta njegovog napada bile su vikendice, stare konobe, garaže, kamp prikolice i ostave. U navedene objekte 23-godišnjak je provaljivao na razne načine. U većini slučajeva bi prikladnim predmetom nasilno otvorio ulazna vrata, no bilo je situacija i kada je rezao zaštitnu mrežu na vratima ili je koristio ljestve koje je pronašao na posjedu. Potom bi iz unutrašnjosti objekata otuđivao različite predmete: plinske boce, televizore, agregate, akumulatore, solarne kolektore, pumpe za vodu, kablove, željezne plugove, a u jednom slučaju i starinsku pletenu košaru. Vlasnike otuđenih stvari  Vodnjanac je svojim krađama oštetio za oko 50 tisuća kuna, a dvojica Puljana bili su čak dvaput njegove žrtve. Nakon što je početkom ožujka provalio u staru konobu u Vinkuranu i krađom solarnog kolektora, akumulatora i sifona oštetio 65-godišnjeg vlasnika za oko 4.500 kuna, 23-godišnjak se vratio početkom travnja, no taj je put njegov ''ulov'' bio nešto slabiji te je otuđio 2 kabla i pletenu košaru. Vodnjanac se dvaput vraćao i u vikendicu na Premanturskoj cesti, gdje je prvo krajem ožujka pokušao provaliti, a mjesec dana kasnije je i uspio u svom naumu te je tada 71-godišnjem vlasniku otuđio plinsku bocu.

Ukupno provedenim policijskim izvidima utvrđena je osnovana sumnja da je 23-godišnjak, kod kojeg je i pronađen dio otuđenih predmeta, počinio kaznena djela za koja je prijavljen.



Stranica