Najava projekta ''Sigurnost na moru 2011''

Slika PU_I/croLine-.jpg

Kao i prethodnih godina, istarska će policija i tijekom ove turističke sezone provoditi pojačane aktivnosti s ciljem zaštite sigurnosti građana na moru pa će se tako u petak (27. svibnja) u 11 sati u prostorijama Policijske uprave istarske održati prigodna konferencija za predstavnike medija, na kojoj će se predstaviti projekt ''Sigurnost na moru 2011''. 

Foto: PU istarska 

Kao i prethodnih godina, istarska će policija i tijekom ove turističke sezone provoditi pojačane aktivnosti s ciljem zaštite sigurnosti građana na moru pa će se tako u petak (27. svibnja) u 11 sati u prostorijama Policijske uprave istarske održati prezentacija za predstavnike medija, na kojoj će se predstaviti projekt ''Sigurnost na moru 2011'' .

Građanima će se istog dana pružiti prilika da se upoznaju s plovilima i opremom koju koristi pomorska policija, odnosno od 12 do 14 sati na Riječkom gatu u luci Pula održat će se  prezentacija spremnosti pomorske policije za provedbu mjera i aktivnosti tijekom turističke sezone. Obzirom na skorašnji početak školskih praznika i sezonu kupanja, Policijska uprava istarska prepoznala je, između ostalih, djecu školske i predškolske dobi kao skupinu kojoj prijete moguće opasnosti na moru. Kako bi se preventivno djelovalo na dječju populaciju i izgradilo povjerenje u pomorsku policiju koja brine o sigurnosti na moru, policijski službenici omogućit će djeci razgledavanje službenih plovila, prezentirat će opremu koju koriste u svom radu, a dat će im i preporuke za sigurno kupanje.

Prezentacija plovila i opreme pomorske policije otvorena je za sve građane.



Stranica