Držao rotvajlera bez nadzora

Slika PU_I/ps s povodcem.jpg

Postupajući po prijavi 63-godišnjaka iz Pule, pulska je policija utvrdila kako je u nedjelju oko 15,30 sati dok je Puljanin na Stoji šetao psa pudlicu, držeći je na povodcu, naišao 25-godišnjak iz Kanfanara s rotvajlerom.

Foto: PU istarska  

Postupajući po prijavi 63-godišnjaka iz Pule, pulska je policija utvrdila kako je u nedjelju oko 15,30 sati dok je Puljanin na Stoji šetao psa pudlicu, držeći je na povodcu, naišao 25-godišnjak iz Kanfanara s rotvajlerom. Budući je mladić šetao psa bez povodca i brnjice, rotvajler je ugrizao pudlicu za nogu i ozlijedio je.

Poradi držanja životinje bez nadzora, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 25-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Budući se približava ljeto, a već su i sada zabilježene visoke temperature koje izazivaju nervozu kod pasa, što nerijetko završava ugrizima, vlasnicima životinja skrećemo pozornost na preporuke veterinarske službe. Stoga,  savjetujemo vlasnicima pasa da svoje ljubimce ne šeću u vrijeme najvećih vrućina, nego rano ujutro ili navečer kad zahladi te da ih radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude obavezno vode na povodcu, pogotovo na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.



Stranica