Priveden provalnik s Verudele

Slika PU_I/policija natpis i grb.jpg

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, mladić je tijekom svibnja provaljivao u apartmane u sklopu turističkog naselja na Verudeli, odakle je otuđivao razne vrijedne predmete, čime je ukupno oštetio njihove vlasnike za oko 64 tisuće kuna, a tereti ga se i da je u ožujku provalio u trgovinu u Veronskoj ulici u Puli. Prvu tešku krađu počinio je 5. svibnja, kada je u noćnim satima iz blagavaonice apartmana otuđio dvije ženske torbe s novčanicima, bankovnim karticama, osobnim ispravama, fotoaparat marke Sony i druge predmete, čime je 44-godišnjakinju iz Pakoštana i 41-godišnjakinju iz Zadra oštetio za oko 8 tisuća kuna.  Potom je nekoliko dana kasnije, 11. svibnja u večernjim satima, razbio kamenom prozor na drugom apartmanu te je kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio torbu u kojoj se nalazio razni nakit od zlata, ručni sat marke Guess, dva mobitela marke Sprint i novčanik. Osim spomenute torbe, 24-godišnjak je iz apartmana otuđio i prijenosno računalo marke Sony, fotoaparat marke Sony, novčanik te još jednu torbicu sa zlatnim nakitom, čime je 57-godišnjeg državljanina SAD-a i 55-godišnjeg državljanina Njemačke oštetio za oko 50 tisuća kuna. Nakon što se udaljio iz objekta na isti način na koji je i ušao, Puljanin je u blizini odbacio dio otuđenih predmeta.

Posljednji imovinski delikt na području Verudele mladić je učinio tijekom proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju,  kada je iskoristio nepažnju 21-godišnjeg državljanina Njemačke te je ušao kroz otvoren prozor spavaće sobe u apartman, odakle je otuđio prijenosno računalo marke Acer, čime je vlasnika oštetio za oko 6 tisuća kuna.

Policijskim izvidima, utvrđeno je kako je 24-godišnjak provalio i u trgovinu u Veronskoj ulici u Puli. Naime, tijekom noći 28/29. ožujka, Puljanin je uporabio tjelesnu snagu kako bi iz ležišta izbio vrata trgovine, uslijed čega je puknulo staklo na vratima te je 24-godišnjak ušao u trgovinu i iz nje otuđio više komada različitih cigareta, kao i manji novčani iznos, čime je oštetio poduzeće iz Čakovca za oko 2 tisuće kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Puljanin je jučer oko 20 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.Stranica