Izvodio radove unutar kulturno-povijesne jezgre

Slika PU_I/policija šuškavac2.jpg

Postupajući po prijavi Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine-Konzervatorski odjel u Puli, pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Koprivnice zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne gradnje.

Foto: PU istarska  

Postupajući po prijavi Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine - Konzervatorski odjel u Puli, pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Koprivnice zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne gradnje.

Policija je utvrdila kako je 58-godišnjak u listopadu 2007. godine sklopio punomoć o adaptaciji kuće u Motovunu s njenim 39-godišnjim vlasnikom iz Pule. Temeljem te punomoći, 58-godišnjak je bio  dužan pribaviti sve potrebne dozvole od nadležnih institucija, a nakon toga i započeti s adaptacijom građevine. Budući se  kuća nalazi na području koje je odlukom državnog tijela proglašeno zaštićenom kulturno-povijesnom cjelinom, 58-godišnjak je bio dužan ishodovati i odobrenje Konzervatorskog odjela u Puli, a što je propustio učiniti, već je započeo s izvođenjem građevinskih radova bez potrebnog odobrenja.

O provedenim policijskim izvidima podnijeto je izviješće nadležnom državnom odvjetništvu u Pazinu.



Stranica