Mladi Austrijanci iz obijesti oštetili 19 vozila

Slika PU_I/porsche.JPG

Porečka je policija u subotu oko 2 sata zaprimila dojavu zaštitara da je na parkiralištu hotela u turističkom naselju Lanterna jednom gostu razrezan platneni krov na automobilu marke Porsche, njemačkih registarskih oznaka, kao i da su zadržana dvojica 19-godišnjih državljana Austrije koji su zatečeni kako noževima oštećuju parkirane automobile.

Foto: PU istarska  

Porečka je policija u subotu oko 2 sata zaprimila dojavu zaštitara da je na parkiralištu hotela u turističkom naselju u Vabrigi jednom gostu razrezan platneni krov na automobilu marke Porsche, njemačkih registarskih oznaka, kao i da su zadržana dvojica 19-godišnjih državljana Austrije koji su zatečeni kako noževima oštećuju parkirane automobile.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako su mladići tijekom boravka u turističkom naselju, nakon održanog zabavnog događanja (rave party), pod utjecajem alkohola, u noći sa petka na subotu oštetili ukupno 19 osobnih vozila koja su se nalazila na parkiralištu turističkog naselja, na način da su ih izgrebali, dok su na spomenutom Porscheu razrezali platneni krov. Sva oštećena vozila su stranih registarskih oznaka, odnosno austrijskih, njemačkih, talijanskih i poljskih, a visina materijalne štete se još uvijek utvrđuje.

Protiv dvojice državljana Austrije slijedi podnošenje izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež radi počinjenja kaznenog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari.



Stranica