Priveden kradljivac

Slika PU_I/policija šuškavac.jpg

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 41-godišnjak iz Zagreba počinio dva kaznena djela krađe i jednu tešku krađu, na osobito drzak način.

Foto: PU istarska  

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 41-godišnjak iz Zagreba počinio dva kaznena djela krađe i jednu tešku krađu, na osobito drzak način.

Naime, u utorak oko 3,50 sati, policija je zaprimila dojavu zaštitara iz turističkog naselja na području Poreča, da su na parkiralištu hotela zatekli jednu osobu s ukradenim predmetima. Dolaskom policije i obavljenim očevidom, utvrđeno je kako je Zagrepčanin dvadesetak minuta prije nego što su ga zatekli zaštitari, kroz nezaključana vrata na terasi, ušao u jedan od apartmana u prizemlju, odakle je otuđio crnu torbu marke Samsonite, novčanik i nekoliko stotina eura. U apartmanu je u to vrijeme spavao 56-godišnji državljanin Njemačke, koji se probudio i uočio nepoznatog muškarca, nakon čega se 41-godišnjak dao u bijeg, no ubrzo je zatečen s ukradenim predmetima.

Daljnjim radom policijskih službenika, utvrđeno je kako je 41-godišnjak počinio i dvije krađe, na način da je iskoristio nepažnju turista te im je s plaže otuđio osobne stvari. Prvo je 25. svibnja s plaže ispod hotela u jednom turističkom naselju, otuđio ručnik i torbu, u kojoj su se nalazila dva novčanika s dokumentima i novcima, mobitel marke Motorola, tri kupaća kostima i još nekoliko predmeta za plažu, čime je 74-godišnjeg državljanina Austrije i 60-godišnju državljanku Slovenije oštetio za oko 10 tisuća kuna. Potom je 9. lipnja s plaže ispod hotela u drugom turističkom naselju, također otuđio torbu, u kojoj su se nalazili odjevni predmeti, fotoaparat marke Olimpus i dva novčanika s dokumentima i novcima, čime je 75-godišnju i 71-godišnju državljanku Austrije oštetio za oko 1.500 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživnja, Zagrepčanin je u utorak oko 20 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica