Provalio, a potom boravio u tuđoj kamp prikolici

Slika PU_I/ckv_vjestacenje01.jpg

Porečka je policija,u suradnji s Policijskom postajom Hrvatska Kostajnica,provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 35-godišnjak s područja Hrvatske Dubice, počinio kazneno djelo teške krađe.

Foto: Ilustracija  

 

Porečka je policija, u suradnji s Policijskom postajom Hrvatska Kostajnica, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 35-godišnjak s područja Hrvatske Dubice, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, postupajući po prijavi 55-godišnjakinje iz Poreča da joj se netko nastanio u kamp prikolici, policija je utvrdila kako je nepoznati počinitelj u razdoblju od 19. listopada do 14. studenog  prošle godine na poljoprivrednom zemljištu u Malom Maju, kod Poreča, provalio prvo u spremište, a potom i u susjednu kamp prikolicu. Nakon što je fizičkom snagom izbio prozor na spremištu i otuđio mušku jaknu, počinitelj je prikladnim predmetom nasilno otvorio ulazna vrata prikolice te je u njoj boravio oko mjesec dana, sve dok vlasnica nije otkrila da tamo netko protupravno boravi.

Prilikom obavljanja očevida na mjestu događaja, utvrđeno je kako je provaljeno i u kamp prikolicu na susjednom zemljištu, vlasništvo 63-godišnjaka iz Poreča, na način da su vrata prikolice nasilno otvorena uporabom fizičke snage, no iz unutrašnjosti nije ništa otuđeno.

Ukupna materijalna šteta kojom su oštećeni vlasnici prikolica procijenjena je na nešto više od tisuću kuna.

Budući su u kamp prikolici pronađeni određeni tragovi, isti su izuzeti te poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'', a obavljenim vještačenjima utvrđeno je da pripadaju 35-godišnjaku s područja Hrvatske Dubice.

Protiv 35-godišnjeg provalnika slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.



Stranica