Stradala pješakinja u Rovinju

Slika PU_I/auto_policija04.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 21,30 sati u Rovinju, Trg na lokvi, teško je ozlijeđena 45-godišnja pješakinja.

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 21,30 sati u Rovinju,  Trg na lokvi, teško je ozlijeđena 45-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnja državljanka Italije, koja se kretala nogostupom ulice Trg na lokvi, započela nepropisno prelaziti cestu, izvan pješačkog prijelaza, na način da je prolaskom između parkiranih vozila, stupila na kolnik. U tom je trenutku naišao moped marke Peugeot, pulskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg) upravljao 21-godišnjak iz Rovinja te je došlo do naleta na pješakinju, uslijed čega su 45-godišnjakinja i 21-godišnjak pali na kolnik i zadobili ozljede.

 

U OB  Pula utvrđeno je kako je državljanka Italije teže ozlijeđena, dok je 21-godišnjak u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 45-godišnje pješakinje slijedi obavezni prekršajni nalog, dok se protiv 21-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica