Bježao policiji

Slika PU_I/policajac piše kaznu na motoru.jpg

Jučer oko 12,45 sati, prilikom kontrole prometa, policijski službenik Postaje prometne policije Pula, zamijetio je na kolniku Ulice 119. brigade, 24-godišnjaka iz Galižane kako upravlja motociklom marke Honda, bez registarskih oznaka.

Foto: PU istarska

Jučer oko 12,45 sati, prilikom kontrole prometa, policijski službenik Postaje prometne policije Pula, zamijetio je na kolniku Ulice 119. brigade, 24-godišnjaka iz Galižane kako upravlja motociklom marke Honda, bez registarskih oznaka. Nakon što mu je policajac dao znak da se zaustavi, mladić je naglo povećao brzinu kretanja i udaljio se u smjeru Arsenalske ulice te je započela potjera za neodgovornim vozačem, tijekom koje je 24-godišnjak počinio više prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Naime, prvo je na raskrižju Ulice Riva i Ulice Sv. Ivana prešao preko crvenog svjetla, nakon čega se u dva navrata nije zaustavio i propustio pješake na obilježenom pješačkom prijelazu, a potom je ponovno prešao preko crvenog svjetla na raskrižju Flaciusove i Arsenalske ulice.

Potjera za 24-godišnjakom završila je u Keršovanijevoj ulici, gdje je mladić parkirao motocikl, nakon čega se počeo udaljavati pješice u smjeru Rizzijeve ulice. U  daljnjem bijegu spriječili su ga policijski službenici te je 24-godišnjak uhićen i priveden u prostorije policijske postaje.

Provjerom putem službenih evidencija, utvrđeno je kako Galižanac nema položen vozački ispit za vozila A kategorije te kako je prometna dozvola za Hondu istekla još 1999. godine.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica