Autocestom A9 vozio u krivom smjeru

Slika PU_I/uhicenik02.jpg

Jučer, 6. srpnja oko 12,40 sati policija je zaprimila dojavu kako se jedno vozilo kreće u suprotnom smjeru na autocesti A9 između čvora Baderna i Medaki.

Foto: ilustracija
 
Jučer, 6. srpnja oko 12,40 sati policija je zaprimila dojavu kako se jedno vozilo kreće u suprotnom smjeru na autocesti A9 između čvora Baderna i Medaki.

Od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Pula na odmorištu Bale zatečeno je vozilo koje je odgovaralo opisu vozila, a koje se u tom trenutku kretalo u dozvoljenom smjeru, kojim je upravljao 32-godišnjak iz Pule, državljanin Republike Kosovo na privremenom boravku u RH, pod vidnim utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.
 

Isti je odbio ponuđeno alkotestiranje te je uhićen i uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a potom na Prekršajni sud u Rovinju koji je Rješenjem odredio zadržavanje 32-godišnjaka u Zatvoru u Puli u trajanju od 15 dana.

Nadalje, 32-godišnjak je 2. srpnja izazvao prometnu nesreću na raskrižju državne ceste D21 i Ulice Paduljski put pod vidnim utjecajem alkohola te se odbio podvrgnuti ispitivanju s ciljem utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, poradi čega mu je određena mjera smještaja u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, i određena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja strane putne isprave i vozačke dozvole.

Također je 32-godišnjak 3. srpnja nepozvano pristupio u Postaju prometne policije Pula gdje se u prostorijama policijske postaje ponašao na osobito drzak i nepristojan način, kada je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uhićen temeljem odredbi Prekršajnog zakona, te je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Puli, nakon čega je od strane suda pušten na slobodu, a produljena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

 



Stranica