Provedena akcija „SIGURNOST NA MORU“

Slika PU_I/pol. plovilo2.jpg

Jučer, 10. srpnja od 15 do 20 sati na području akvatorija PU istarske, od Savudrije do uvale Brestova, održana je akcija pomorske policije pod nazivom „SIGURNOST NA MORU“.

Foto: PU istarska 

Jučer, 10. srpnja od 15 do 20 sati na  području akvatorija PU istarske, od Savudrije do uvale Brestova, održana je akcija pomorske policije pod nazivom „SIGURNOST NA MORU“.

Cilj akcije bio je zaštita kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji se približavaju obali na udaljenosti manjoj od dozvoljene i time ugrožavaju kupače, te represivno djelovanje prema prekršiteljima.

 

 

Tijekom akcije kontrolirano je 4 domaćih i 35 stranih plovila, te je kontrolirano 6 domaćih i 61 strana osoba, od čega je:

-   evidentirano  4 prekršaja glisiranja u luci,

-   21 prekršaj glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 m od obale,

-   kod jednog počinitelja prekršaja glisiranja utvrđen je i prekršaj neposjedovanja dokumenta plovila kod sebe (za vodeni skuter),

-  utvrđen je jedan prekršaj upravljanja vodenim skuterom bez položenog ispita odnosno ishodovanog potrebitog Uvjerenja za voditelja brodice.

Osim rečenog, izdvajamo da je pomorska policija u subotu, 9. srpnja evidentirala slijedeće:

- 4 prekršaja glisiranja unutar 300 m od obale, od kojih jedan počinitelj prekršaja, državljanka Austrije (1955), ujedno nije imala Uvjerenje za voditelja brodice odnosno bez prethodno položenog ispita,

- za tri strana državljana koja su boravila na plovilima utvrđen je prekršaj iz čl. 150 st.1 Zakona o strancima - neprijavljivanja boravka u Republici Hrvatskoj te su im uručeni prekršajni nalozi uz izricanje novčane kazne od 500,00 kuna svaki i troškovi postupka u iznosu od 110,oo kuna,

- dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, zatečeni su  prilikom protuzakonitog ribolova budući su obavljali rekreacijski ribolov štapovima u luci Pula sa obale otoka Katarina.



Stranica