Upali u policijsku zasjedu

Slika PU_I/uhicenik03.jpg

Jučer 13. srpnja oko 1,30 sati u mjestu Čabrunići policijski službenici PP Pula zatekli su 24-godišnjaka iz Poreča i 42-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kako pokušavaju provaliti u kuću za odmor.

Foto: ilustracija

Jučer  13. srpnja oko 1,30 sati u mjestu Čabrunići policijski  službenici PP Pula zatekli su 24-godišnjaka iz Poreča i 42-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kako pokušavaju provaliti u kuću za odmor u vlasništvu 52-godišnjaka iz Medulina i 48-godišnjaka iz Poreča.

Naime, po prethodno prikupljenim saznanjima na terenu  policija je provela operativno - taktičku radnju zasjeda prilikom čega su navedene osobe zatečene u pokušaju provalne krađe te su uhićene.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 24-godišnjak i 42-godišnjak tijekom noći 12/13. srpnja u mjestu Čabrunići u kuću za odmor u kojoj su boravili njemački državljani uz uporabu prikladnog alata pokušali nasilno provaliti.

Temeljem naloga Istražnog suca Županijskoga suda u Puli izvršena je pretraga stanova i osobnih vozila koje koriste uhićene osobe kojom prilikom je pronađen dio otuđenih predmeta. 

Nadalje, istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su 24-godišnjak i 42-godišnjak počinili još dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem na području Poreča i Rovinja.

Naime, oni su tijekom noći 4/5. srpnja u mjestu Rakovci uporabom prikladnog alata provalili u kuću za odmor iz čije su unutrašnjosti otuđili raznu tehničku robu, više komada sunčanih naočala, ručni sat i novac oštetivši pri tom 52-godišnjeg belgijskog državljanina za desetak tisuća kuna.

Također su tijekom noći 10/11. srpnja  u mjestu Krmed, općina Bale, provalili u apartman iz čije su unutrašnjosti otuđili više komada mobitela, igraću konzolu, fotoaparat i novac oštetivši pri tom 46-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 24-godišnjak i 42-godišnjak su uz kaznenu prijavu jučer, 13. srpnja u večernjim satima privedeni u Istražni centar Županijskog  suda u Puli.



Stranica