Prošao kroz crveno svijetlo i izazvao nesreću

Slika PU_I/policija05.jpg

Jučer, 13. Srpnja oko 6.15 sati u Puli na raskrižju Rakovčeve, Zagrebačke i Mletačke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Foto: ilustracija

Jučer, 13. srpnja oko 6.15 sati u Puli  na raskrižju Rakovčeve, Zagrebačke i Mletačke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 56-godišnji ruski državljanin upravljajući kolnikom Zagrebačke ulice osobnim automobilom marke Ford njemačkih nac. oznaka, dolaskom do raskrižja s ulicama Rakovčevom i Mletačkom prošao kroz crveno svijetlo te na taj način oduzeo prednost osobnom automobilu marke Citroen pulskih reg. oznaka kojim je kolnikom Rakovčeve ulice upravljao 58-godišnjak iz Loborike.

U kritičnom trenutku došlo je do kontakta prednjeg lijevog dijela Citroena i prednjeg desnog dijela Forda. Od siline udarca oba su se vozila zarotirala nakon čega je došlo do kontakta zadnjeg lijevog dijela Citroena i zadnjeg desnog dijela Forda.

U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je 58-godišnjak.

Protiv 56-godišnjeg ruskog državljanina slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

U cilju utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće obzirom da nam je bila potrebna pomoć očevidaca,  zamolili smo građane za pomoć pri čemu se više njih odazvalo i pomoglo rasvjetliti okolnosti nastanka prometne nesreće.

Zahvaljujemo svim građanima koji su nam dali korisne informacije o ovom događaju, kao i medijima koji su naš apel prenijeli te ih pozivamo da se i ubuduće s punim povjerenjem obrate policiji.



Stranica