Otkriveni provalnici

Slika PU_I/auto_policija.jpg

Umaška je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i 29-godišnjakom s područja Umaga utvrdila osnovanu sumnju da su počinili više kaznenih djela.

Foto: ilustracija

Umaška je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i 29-godišnjakom s područja Umaga utvrdila osnovanu sumnju da su počinili više kaznenih djela. 

Osnovano se sumnja da su tijekom noći 2/3. srpnja na poljoprivrednoj parceli u blizini mjesta Fratrici, grad Umag uporabom podesnog alata provalili u baraku iz čije su unutrašnjosti otuđili 6 akumulatora, posudu za kotlovinu, razno posuđe, plinsku bocu te starinski ručni mlin oštetivši pri tom  54-godišnjaka iz Umaga za više tisuća kuna. 

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak u vremenu od 10. do 11. srpnja  uz uporabu podesnog alata provalio u istu baraku te otuđio dvije starinske čelične peći, nakovanj  i vrata, brener, više aluminijskih ploča, kosilicu te benzinski agregat čime je oštetio vlasnika za  4 tisuće kuna.

21-godišnjak je benzinski agregat dao 29-godišnjaku koji ge je uzeo iako je znao da je pribavljen kaznenim djelom.

Također je utvrđeno da je 21-godišnjak u periodu od 01. lipnja do 14. srpnja iz stambene zgrade u izgradnji  u Zambratiji otuđio 16 vodomjera oštetivši pri tom poduzeće iz Umaga za više tisuća kuna, te da je u periodu  od 2. do 14. srpnja na poljoprivrednoj parceli u Murinama provalio u baraku iz čije je unutrašnjosti otuđio razni alat čime je oštetio 72-godišnjeg  vlasnika za 1600 kuna. 

Većina otuđenih predmeta je pronađena i vraćena vlasnicima, dok protiv 21-godišnjaka  slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe provaljivanjem i krađe, a dok protiv 29-godišnjaka slijedi  podnošenje kaznene prijave zbog počinjenih  kaznenih djela teška krađa provaljivanjem i prikrivanje.



Stranica