Privedeni kradljivci

Slika PU_I/pp pula.jpg

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom iz Klakra i 30-godišnjakom iz Pule, utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kaznena djela teške krađe.

Foto: PU istarska 

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom iz Klakra i 30-godišnjakom iz Pule, utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kaznena djela teške krađe.

Naime, u petak oko 3 sata policijski su službenici u Vodnjanu, Sv. Tome, primijetili dvije osobe kako pokušavaju otuđiti solarne ploče s vikend kuće, a koje su, ugledavši policijske službenike, pobjegle s mjesta događaja kombi vozilom. Nakon kraće potjere, policijski službenici zaustavili su vozilo i uhitili 25-godišnjaka, dok je druga osoba uspjela pobjeći, no pronađena je već tijekom dana te je utvrđeno  kako se radi o 30-godišnjaku iz Pule.

Provedenim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su kako su dvojica muškaraca preskočili ogradni zid zemljišta, nakon čega su se stepenicama popeli do krovne ploče objekta, u vlasništvu 56-godišnjaka iz Zagreba, gdje su započeli odvijati vijke, pomoću kojih je solarna ploča bila pričvršćena za nosače.

Osim spomenutog pokušaja teške krađe, dvojac je u razdoblju od 1. lipnja do 21. srpanja provalio u kamp kućicu u Banjolama, na način da su prikladnim predmetom nasilno otvorili vrata te su iz unutrašnjosti kućice otuđili plinski kuhalo, ključ za odvijanje kotača i auto dizalicu, a sa zemljišta su ukrali i dva panela željezne ograde i par komada željeznih profila,oštetivši 47-godišnjeg vlasnika s područja Medulina za oko 2 tisuće kuna.

Daljnjim radom, policijski službenici utvrdili su kako je 25-godišnjak, osim zajedničkih ''akcija'', tijekom srpnja sam provalio u skladište poduzeća iz Pule, u Valmadama, odakle je otuđio tri ručna viljuškara, čime je poduzeće oštetio za oko 2 tisuće kuna.

Muškarci su u petak oko 21,30 sati privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.



Stranica