Pomorska policija provela akciju ''Sigurnost na moru''

Slika PU_I/plovilo u luci.JPG

Pomorska je policija, tijekom proteklog vikenda od 15 do 20 sati, na cjelokupnom akvatoriju Istarske županije, s ciljem zaštite kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji glisiraju na udaljenosti manjoj od dozvoljene (300 metara), provela akciju ''Sigurnost na moru''.

Foto: PU istarska  

Pomorska je policija, tijekom proteklog vikenda od 15 do 20 sati, na cjelokupnom akvatoriju Istarske županije, s ciljem zaštite kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji glisiraju na udaljenosti manjoj od dozvoljene (300 metara),  provela akciju ''Sigurnost na moru''.

Tijekom trajanja pojačanih aktivnosti, kontrolirano je 31 plovilo, a utvrđena su ukupno 22 prekršaja s 20 počinitelja, i to jedan hrvatski državljanin te 19 stranaca: 8 državljana Nizozemske, 5 državljana Njemačke, 3 državljana Austrije, 2 državljana Slovenije i 1 državljanin Italije.

Od ukupnog broja prekršaja, u čak 17 slučajeva radilo se o glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara, dok je kod dvije osobe utvrđeno da nemaju vinjete za plovila, 2 osobe nisu imale isprave plovila kod sebe, a utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o morskom ribarstvu.

Navedeni prekršaj iz Zakona o morskom ribarstvu  počinio je hrvatski državljanin koji je zatečen u Medulinskom zaljevu, kako na plovilo diže iz mora parangale za ribu. Kontrolom je utvrđeno da je imao tri parangala sa ukupno 150 udica, dok je Pravilnikom o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru, dozvoljeno koristiti jedan ili više parangala sa ukupno do 100 udica, uz posjedovanje posebne dozvole za ribolov pridnenim parangalom.

Svim počiniteljima prekršaja izdani su prekršajni nalozi s odgovarajućim novčanim kaznama, s nadom da će represivno djelovanje prema njima, djelovati preventivno prema ostalim sudionicima u pomorskom prometu.



Stranica