Vrsar: Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika PU_I/policija05.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18,20 sati u Vrsaru, na kolniku županijske ceste 5002 (Flengi – Gradine), jedna je osoba poginula, dok je druga teško ozlijeđena.

Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18,20 sati u Vrsaru, na kolniku županijske ceste 5002 (Flengi – Gradine), jedna je osoba poginula, dok je druga teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je jedan od dvojice državljana Italije, 29-godišnjak i 34-godišnjak,  koji su se nalazili na motociklu marke Kymco Xciting R 500, talijanskih registarskih oznaka, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad upravljačem. Obojica Talijana su, zajedno s motociklom, pali na tlo i otklizali na suprotnu kolničku traku, gdje je u tom trenutku naišlo teretno vozilo marke Iveco Eurocargo, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak s područja Marčane. Kako bi izbjegao direktan nalet na motor, 35-godišnjak je skrenuo u desno, no prednji dio motocikla i putnici su ipak podletili i udarili u prednji dio teretnog vozila, nakon čega je Iveco izletio van kolnika s desne strane i udario u stablo, dok je Kymco s putnicima izletio van kolnika s lijeve strane u nisko raslinje.

Na mjestu događaja preminuo je 34-godišnji državljanin Italije, dok je mlađi muškarac kolima HMP prevezen u OB Pula, gdje je utvrđeno kako je zadobio teške tjelesne ozljede.

Očevid je, zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Poreč, obavio istražni sudac Županijskog suda u Puli, koji je naložio obdukciju preminulog Talijana.

Za vrijeme trajanja očevida, od 19,25 do 23,10 sati, županijska cesta od Flengi do Gradine bila je  zatvorena za sav promet.



Stranica