Svečana podjela službenih znački i dodjela prigodne nagrade

Slika PU_I/značke0208.jpg

Foto: PU istarska  

Danas je u prostorijama Policije uprave istarske održana treća po redu svečana podjela službenih znački i iskaznica za jedanaest mladih policijskih službenica i službenika iz policijskih postaja Pula, Buje, Umag, Buzet, Labin, Rovinj i Postaje aerodromske policije Pula. Mlade je policajce, koji su na svečanu podjelu pristupili u pratnji načelnika svojih policijskih postaja, primio načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković sa suradnicima.

Nakon što im je zaželio  dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što može s njima podijeliti radost kada i službeno postaju dijelom policijske zajednice, načelnik Blašković obratio se prisutnima i u prigodnom govoru podsjetio policijske službenike na ulogu policije u društvu. ''Policija je, kao javni servis građana, odgovorna za pružanje usluga javne sigurnosti. Kao i kod svake usluge, građani očekuju najbolje, odnosno očekuju ''najbolje policajce'' koji barataju sa specifičnim znanjima i vještinama. Nadam se da ćete upravo vi postati ti ''najbolji policajci'' te da ćete s ponosom nositi službenu značku na policijskoj odori, ne dovodeći u pitanje njenu čistoću'' istaknuo je načelnik Policijske uprave istarske.

U prikladnoj atmosferi, na svečanom je skupu policijskom službeniku Postaje prometne policije Pula, g. Denisu Budimliću, pomoćniku načelnika policijske postaje za kontrolu i upravljanje u cestovnom prometu, dodijeljena prigodna nagrada Ministarstva unutarnjih poslova. Nagrada je dodijeljena za uspješne rezultate rada u sprječavanju i otkrivanju kaznenog djela, odnosno počinitelja kaznenog djela razbojništva.

Nakon svečane podjele službenih znački i iskaznica, načelnik Blašković ponovno je čestitao mladim policijskim službenicama i službenicima što su odabrali policijski poziv, u nadi da će čuvati ugled institucije Ministarstva unutarnjih poslova i biti na ponos Policijske uprave istarske, još jednom istaknuvši pozitivan primjer nagrađenog kolege prometne policije.



Stranica