Priveden zbog prijetnje

Slika PU_I/preprata01.jpg

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 39-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo prijetnje.

Foto: Ilustracija 

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnovanu sumnju da je 39-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo prijetnje.

Postupajući po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, policija je utvrdila kako su se u subotu oko 5 sati dvojica Puljana u dobi od 39 i 37 godina naročito drsko ponašala, prvo unutar, a potom i  ispred ugostiteljskog objekta na Cesti prekomorskih brigada u Puli. Nakon što je mlađi muškarac unutar objekta udario 32-godišnjeg Puljanina, dvojac je izašao i nastavio s protupravnim ponašanjem, na način da je 39-godišnjak vikao na 32-godišnjaka, dok ga je 37-godišnjak ponovno udario. Budući su dvojica Puljana narušavali javni red i mir i po dolasku policijskih službenika, vrijeđajući ih pritom raznim pogrdnim riječima, uhićeni su i uz uporabu sredstava prisilile, privedeni u prostorije policije postaje. Protiv njih slijedi optužni prijedlog za drsko ponašanje.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno kako je 39-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnje, obzirom je u subotu na terasi ugostiteljskog objekta prijetio smrću napadnutom 32-godišnjaku. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli, izvršena je pretraga stana na Šišanskoj cesti i u Carlijevoj ulici te osobnog vozila marke BMW, pulskih registarskih oznaka, kojom prilikom je u stanu u Carlijevoj ulici pronađena PVC vrećica sa sadržajem bijele praškaste tvari, težine oko 32 grama. Pronađena vrećica, odnosno nepoznata materija, dostavit će se na vještačenje, a po dobivenom nalazu slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.

Jučer oko 20 sati 39-godišnji Puljanin je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.  



Stranica