Zaštitari spriječili krađu

Slika PU_I/policija šuškavac2.jpg

Rovinjska je policija, zahvaljujući pravovremenoj reakciji djelatnika zaštitarske tvrtke, tijekom jučerašnjeg dana u Zatvor u Puli predala 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, višestrukog počinitelja imovinskih kaznenih djela.

Foto: PU istarska 

Rovinjska je policija, zahvaljujući pravovremenoj reakciji djelatnika zaštitarske tvrtke, tijekom jučerašnjeg dana u Zatvor u Puli predala 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, višestrukog počinitelja imovinskih kaznenih djela.

Naime, prilikom obilaska auto kampa na području Rovinja, jedan od zaštitara je jučer oko 6,30 sati, u blizini sanitarnog čvora, primijetio mušku osobu koja mu se učinila sumnjivom. Kako bi provjerio identitet muškaraca, zaštitar mu se približio, no tada se neznanac dao u bijeg. U potjeru za sumnjivcem, uključio se još jedan djelatnik zaštitarske tvrtke, koji ga je ubrzo i sustigao te primjenom ovlasti spriječio u daljnjem bijegu. Po dolasku policijskih službenika, utvrđeno je kako se radi o osobi koja je rovinjskoj policiji poznata već duži niz godina kao počinitelj imovinskih delikata, odnosno da je riječ o 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji ima na snazi zabranu ulaska i boravka na području Republike Hrvatske do 2018. godine, kao i da je za njim raspisana potraga radi izbjegavanja kaznene odgovornosti.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli, jučer su izvršene pretrage stana u Ulici G. Paliagga i osobnog vozila marke Peugeot 207, pulskih registarskih oznaka, kojima se koristi 38-godišnjak. Prilikom pretrage stana,  pronađena su dva mobitela, za koje se opravdano sumnja da potječu od izvršenja kaznenih djela, odnosno da ih je  38-godišnjak otuđio tijekom srpnja iz auto kampa, u kojem je i zatečen od strane djelatnika zaštitarske tvrtke.

Budući je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je državljanin Bosne i Hercegovine ušao u Republiku Hrvatsku za vrijeme izrečene zabrane, jučer je rješenjem Policije postaje Rovinj protjeran te mu je izrečena nova zabrana ulaska i boravka u trajanju od 3 godine, a po izdržanoj kazni zatvora, prisilno će se udaljiti s područje Republike Hrvatske.

 

Ovakvo provođenja mjera preventivnog djelovanja od strane djelatnika zaštitarske tvrtke, pozitivan je primjer suradnje policije te zaštitarskih i čuvarskih službi na sprječavanju kaznenih djela tijekom trajanja turističke sezone, a samim time i promoviranju Istre kao sigurne turističke destinacije. Kako bi se osiguralo da domaći i strani turisti ugodno i sigurno ljetuju na području Istarske županije, skrećemo pozornost vlasnicima i odgovornim osobama u turističkim objektima, zaštitarima i odgovornim osobama unutarnjih čuvarskih službi te svom osoblju uposlenom u turističkoj djelatnosti da razvijaju samozaštitno ponašanje te da se u slučaju uočavanja bilo kakvih sigurnosno-interesantnih događaja, s punim povjerenjem obrate policiji.



Stranica