Ozlijeđen vozač mopeda

Slika PU_I/kaciga.JPG

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 21,30 sati na kolniku županijske ceste 5115 (Fažana – Pula) lakše je ozlijeđen 22-godišnji državljanin Velike Britanije.

Foto: PU istarska

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 21,30 sati  na kolniku županijske ceste 5115 (Fažana – Pula) lakše je ozlijeđen 22-godišnji državljanin Velike Britanije.

Nesreća se dogodila kada je 22-godišnjak upravljao mopedom marke Baotian BT 49QT, pulskih registarskih oznaka, na način da se dolaskom do zavoja u lijevo, nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od ruba kolnika te je mopedom prešao preko betonskog rubnjaka. Potom je bočnim dijelom udario kameni usjek, od kojeg se odbio na kolnik, gdje je zajedno s mopedom pao na prometnu traku, namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. U nesreći je državljanin Velike Britanije lakše ozlijeđen, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega slijedi pokretanje prekršajnog postupka.



Stranica