VIDEO: Policija traga za razbojnikom iz Poreča

Slika PU_I/razbojnik poreč.jpg

Foto: PU istarska 

Zbog sumnje da je počinio pokušaj razbojništva i pokušaj ubojstva, policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer oko 12,30 sati ranio zaštitara banke u Partizanskoj ulici u Poreču.

Obavljenim očevidom, uz prisutnost dežurnog istražnog suda i državnog odvjetnika, utvrđeno je kako je maskirani muškarac ušao u poslovnu zgradu Obrtničkog doma te je u holu zgrade zatekao 28-godišnjeg zaštitara iz Fuškulina. Nakon fizičkog sukoba između dvojice muškaraca, počinitelj je iz pištolja ispalio hitac i ranio 28-godišnjaka, a potom je ušao u poslovnicu banke, gdje je uz prijetnju pištoljem od djelatnice, 51-godišnjakinje iz Poreča, zatražio novac. Nakon što se djelatnica udaljila, počinitelj se još neko vrijeme zadržao u poslovnici, a potom se udaljio u nepoznatom smjeru, bez da je išta otuđio. Ozlijeđeni zaštitar prevezen je u pulsku Opću bolnicu na Odjel kirurgije te se nalazi izvan životne opasnosti.

 

Policija intenzivno traga za naoružanim počiniteljem, muškarcem srednjih godina, visine oko 170 cm, mršave tjelesne građe, prosijede kose i svijetle puti. U vrijeme počinjenja djela, osoba je bila odjevena u bijelu majicu kratkih rukava i svijetle duge hlače, s tamnom obućom i šilt kapom krem boje.  

Molimo sve građane koji raspolažu korisnim saznanjima o događaju ili ukoliko prepoznaju osobu s fotografija da se jave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju, a informaciju mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr ili policija@mup.gov.hr.



Stranica