Aktivnosti pomorske policije tijekom vikenda

Slika PU_I/vijesti/2012/pomorska policija.JPG

Radi zaštite sigurnosti turista i građana, pomorska je policija tijekom proteklog vikenda od 3. do 5. kolovoza provodila pojačane aktivnosti na održavanju reda i podizanju stanja sigurnosti na moru.

Foto: PU istarska

Radi zaštite sigurnosti turista i građana, pomorska je policija tijekom proteklog vikenda od 3. do 5. kolovoza provodila pojačane aktivnosti na održavanju reda i podizanju stanja sigurnosti na moru. Pritom je utvrđeno i prekršajno procesuirano 46 prekršaja, kako slijedi, a svi počinitelji prekršaja, osim jednog, bili su strani državljani:

 

  • 33 glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 m od obale,
  • 2 glisiranja u luci,
  • 1 neposjedovanje dokumenta brodice kod sebe na plovilu,
  • 7 neprijavljivanje boravka stranih državljana,
  • 3 neposjedovanja Dozvole za rekreacijski ribolov na moru.

 

Osim navedenog, pomorska policija je u Medulinskom zaljevu zatekla stranog državljana koji je koristio unajmljenu brodicu, a da nije položio potrebiti ispit odnosno nema Uvjerenje za voditelja brodice te će stoga Postaja pomorske policije Pula proslijediti obavijest Lučkoj kapetaniji Pula kako bi pokrenuli prekršajni postupak protiv osobe, koja je stranom državljaninu iznajmila plovilo.

Opisane pojačane aktivnosti pomorske policije tijekom vikenda, kao i dosadašnja svakodnevna nazočnost na moru, doprinose povoljnom stanju sigurnosti te preventivno na smanjenje prekršaja i poštivanja svih zakonskih propisa.



Stranica