Aktivnosti pomorske policije tijekom vikenda

Slika PU_I/plovilo i jahta.jpg

Pomorska je policija u subotu, 25. kolovoza, radi zaštite sigurnosti turista i građana, provodila pojačane aktivnosti na održavanju reda i podizanju stanja sigurnosti na moru.

Foto: Ilustracija  

Pomorska je policija u subotu, 25. kolovoza, radi zaštite sigurnosti turista i građana,  provodila pojačane aktivnosti na održavanju reda i podizanju stanja sigurnosti na moru.

Kako je u vrijeme provođenja akcije bio požar između Fažane i Galižane u čije gašenje je bio angažiran kanader, pomorska je policija  ujedno osiguravala akvatorij za sigurna slijetanja kanadera.

Osim policijskih plovila u akciji se koristio i policijski helikopter, kojom prilikom se osmatranjem iz zraka javljalo posadi na policijskim plovilima o uočenim prekršajima te se ujedno helikopterom preventivno djelovalo na sprječavanje glisiranja uz obalu te ostalim nedozvoljenim aktivnostima na obali (kao primjerice paljenje vatre -roštiljanje). Također u akciji je bio angažiran i gumenjak Obalne straže na kojem su se nalazili djelatnici Obalne straže i pomorski policajci.

 Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 13 stranih i 7 domaćih brodica, te je utvrđeno 11 prekršaja glisiranja. Svi počinitelji, osim jednog,  bili su  strani državljani.

Pomorska policija će i nadalje vršiti pojačane aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru. Također u redovne policijske ophodnje na moru, uključivati će se i djelatnici drugih državnih službi (Lučka kapetanija, carina, gospodarska i ribarska inspekcija itd.), kako bi  zajednički vršili inspekcijske nadzore plovnih objekata, svaki iz svoje nadležnosti.



Stranica