Biciklistička utrka Istria Granfondo

Slika PU_I/biciklisti.JPG

Tijekom predstojećeg vikenda, odnosno od 6. do 7. rujna 2012. godine, na istarskim se prometnicama održava biciklistički maraton Istra Granfondo.

Foto: Ilustracija 

Tijekom predstojećeg vikenda, odnosno od 6. do 7. rujna 2012. godine, na istarskim se prometnicama održava biciklistički maraton Istria Granfondo.

U subotu su predviđene dvije vožnje: rekreativna biciklijada Istria Granfondo Junior, kružna vožnja sa startom u 11 sati u Novigradu i rekreativna biciklijada Istria Granfondo Family sa startom u 10 sati (Novigrad – Mareda – Dajla – Karigador – Bužinija – Novigrad).

Maraton će kulminirati u nedjelju s tri vožnje. U 10 sati starta Istria Granfondo Junior, čiji se završetak očekuje oko 13 sati, dok u 9 sati započinju dvije biciklijade, jedna s kraćom, a druga s dužom dionicom:

  • Umag – Savudrija – Buje – Vižinada – Tar – Novigrad –Umag (kraća staza Small)
  • Umag – Savudrija – Buje – Buzet – Pazin – Višnjan – Kaštelir – Tar – Antenal – Novigrad  -Umag (duža staza Classic).

 

Biciklističku utrku osiguravat će policija i organizator te stoga pozivamo sve sudionike u prometu koji se zateknu na pravcima kretanja biciklističke manifestacije da uspore svoja vozila i po potrebi se zaustave, odnosno da poštuju i postupaju po zapovijedima policijskih službenika i drugih osoba na temelju ovlaštenja (redara).     



Stranica