Bježao policajcima

Slika PU_I/arena i motor2.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Foto: Ilustracija  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić u nedjelju, 9. ožujka oko 4 sata upravljao automobilom Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, pri čemu se na raskrižju Kolodvorske i Ulice Starih Statuta nije zaustavio na znak policijskog službenika, već je ubrzao i nastavio kretanje. Policijski službenici odmah su se uputili za odbjeglim vozačem, te je u jednom trenutku mladić naglo skrenuo u  ulijevo pri čemu je službeno vozilo udarilo u Renault Clio. Na Cesti prekomorskih brigada, mladića su pokušali zaustaviti drugi policijski službenici, no on se ponovno oglušio na znak drugih policijskih službenika te je vozilom krenuo na policijske službenike koji su se morali skloniti u stranu. Maloljetnik je nastavio kretanje Šijanskom cestom, a zaustavljen je  kod naplatnih kućica autoceste, te je uhićen i doveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenih kaznenih djela, protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi odgovarajuća prijava u redovnom postupku, dok se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog.



Stranica