Bježao policiji i odbio alkotestiranje

Slika /2018/policija mračna.JPG

Muškarac se nije zaustavio na znak policije, već je nastavio vožnju, a odbio je i testiranje na prisutnost alkohola u organizmu

Foto: Ilustracija
 
Umaška je policija 19. travnja oko 2.20 sati na Aveniji grada Vukovara u Umagu primijetila automobil Daewoo, pulske registracijske oznake, kako krivuda cestom te su policijski službenici dali vozaču znak da se zaustavi, no on je ugasio svjetla na vozilu i nastavio vožnju.
 
Na parkiralištu u Kolodvorskoj ulici vozač je zaustavio vozilo i nastavio se pješice udaljavati, ali policijski službenici su ga ubrzo sustigli. Budući da vozač nije imao nikakav dokument s fotografijom, policijski službenici priveli su ga u policijsku postaju. Kako je postojala sumnja da je 47-godišnji vozač pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, no on je to odbio.
 
Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, policije je protiv 47-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

Stranica