Blagdanske čestitke od djece Istre za sudionike mirovnih misija

Slika PU_I/vijesti/2013/ipa čestitika3 - kopija.jpg

Foto: Ilustracija

Božićne i novogodišnje blagdane mnogi će hrvatski policajci i vojnici provesti daleko od svojih domova, obavljajući poslove očuvanja mira u zemljama diljem svijeta.

Od Afganistana, Cipra, Kosova pa sve do Haitija, pripadnici hrvatske vojske i policije sudjeluju u mirovnim misijama  te pomažu u izgradnji i usavršavanju nacionalnih policijskih sustava i rekonstrukciji civilnih društava. Kako bi im uljepšali ove blagdane i pokazali im da u domovini uvijek netko misli na njim, pobrinuli su se istarski mališani i članovi kluba IPA Istra.

Naime, član regionalnog klupa IPA Istra Franko Grabar došao je na ideju da se sudionicima mirovnih misija uljepšaju božićni i novogodišnji blagdani tako da im se dostave prigodne čestitke. Ovu hvalevrijednu ideju poduprli su Grad Novigrad-Cittanova, Zajednica Talijana Novigrad te dječji vrtići Tičići i Suncokret-Scuola Dell' infanzia Girasole iz Novigrada, dječji vrtić Višnjan i porečki dječji vrtići Crvenkapica i Paperino.  Mališani su na stražnjim stranama čestitki nacrtali prikladne božićno-novogodišnje crteže te na taj način poželjeli pripadnicima mirovnih misija najljepše blagdane. Svojim marljivim radom izradili su oko 140 čestitki, koje će se dostaviti hrvatskim policajcima i vojnicima diljem svijeta, uz nadu da će njihove iskrene želje nekome, daleko u nepoznatom i nesigurnom svijetu, učiniti ove blagdane ljepšima. Svečana primopredaja čestitiki održana je 28. studenog u dječjem vrtiću Tičići, a za predstavnike Grada Novigrada-Cittanova, Zajednice Talijana Novigrada, ravnateljice vrtića i predstavnike regionalnog kluba IPA Istra, polaznici dječjih vrtića  Tičići i Suncokret-Scuola Dell' infanzia Girasole priredili su i prigodan program.



Stranica