Brzina i ovog vikenda najčešći prekršaj u prometu

Slika /2018/arena i palica.jpg

Policijski službenici su i prethodnog vikenda provodili pojačane mjere kontrole u prometu  

Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 31. svibnja do 2. lipnja na području PU istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a šest osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u tri prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je 280 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 20 vozača i 7 vozila. Utvrđeno je 199 prekršaja, od koji izdvajamo:

•             nepropisna brzina - 57 prekršaja
•             nekorištenje sigurnosnog pojasa - 34 prekršaja
•             upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 19 prekršaja
•             korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 20 prekršaja
•             neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo - 7 prekršaja
•             ostali prekršaji - 62 prekršaja
 
Prometna policija je 2. lipnja oko 23.20 sati na kolniku Medulinske ceste zaustavila i kontrolirala osobni automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. Vozaču je ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih sredstva te je dobivena pozitivna reakcija na drogu, dok je stručni pregled odbio poradi čega je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Kod 32-godišnjeg putnika u vozilu je pak pronađena manja količina marihuane te je prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.
 

Priopćenja