Četiri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći

Slika PU_I/alkohol i promet.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. lipnja oko 3.10 sati, na cesti Rovinjsko Selo-Rovinj, tri su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je

 Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. lipnja oko 3.10 sati,  na cesti Rovinjsko Selo-Rovinj, tri su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 34-godišnjak pod utjecajem alkohola (1.28 g/kg), upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste D303, iz smjera Rovinjskog Sela prema Rovinju. Po izlasku iz lijevog zavoja, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, kotačima prešao preko uzvišene bankine te je u zanošenju prešao na suprotnu stranu kolnika, udario u suhozid, gdje se vozilo prevrnulo na krov te ponovno vratilo na kolnik. Ozlijeđeni sudionici nesreće su, nakon što su im djelatnici HMP Rovinj pružili pomoć na mjestu događaja, prevezeni u OB Pula gdje je utvrđeno da su vozač, 39-godišnja suvozačica i 37-godišnji putnik teže ozlijeđeni, dok je 31-godišnji putnik lakše ozlijeđen.

Za vrijeme obavljanja očevida, državna cesta D303 bila je zatvorena za promet od 3.40 do 6.45 sati.

Protiv vozača se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.



Stranica