''Dan ljubaznosti u prometu'' u Poreču

Slika PU_I/vijesti/2016/dan ljubaznosti u Poreču.jpg

Foto: PU istarska  

U cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka, Policijska postaja Poreč-Parenzo jučer je  provela preventivnu akciju ''Dan ljubaznosti u prometu''. Akcija je realizirana u suradnji s voditeljem prometnog redarstva, djelatnicom HAK-a Poreč i prometnom jedinicom mladeži Grada Poreča. 

Na dvije lokacije u Poreču, u neposrednoj blizini pješačkih prijelaza kod gradske tržnice u Mlinskoj ulici te na državnoj cesti D75 kod kružnog toka evidentirana su ukupno 104 vozača, od  čega 92 ''savjesna''  i 12 ''nesavjesnih'' vozača. 

Nakon obavljene analize, 10 ''savjesnih'' vozača, koji su savjesno i prema propisima propuštali pješake na pješačkim prijelazima, nagrađeno je prigodnim poklonima koje je pripremila Turistička zajednica Grada Poreča. Među nagrađenima bio je državljanin Slovenije, dvojica državljanima Austrije, državljanin Njemačke, šestorica  hrvatskih državljanina, od kojih jedan s prebivalištem u Texasu, a koji su bili ugodno iznenađeni poklonima.

Policijska postaja Poreč-Parenzo  zahvaljuje vozačima i pješacima, koji su podržali ovu preventivnu akciju i poziva da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice, kako bi se povećao osjećaj sigurnosti, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem žive.



Stranica