Dan ljubaznosti u prometu u Poreču

Slika PU_I/vijesti/2016/dan ljubaznosti Poreč 28.7.2016 089.jpg

Foto: PU istarska 

U cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka, Policijska postaja Poreč-Parenzo danas je provela preventivnu akciju ''Dan ljubaznosti u prometu''. Akcija je realizirana u suradnji s voditeljem prometnog redarstva i prometnom jedinicom mladeži Grada Poreča te njemačkim policijskim službenikom Marijem Dakićem i talijanskim policijskim službenikom Dario Tarantinijem.

Na dvije lokacije u Poreču, u neposrednoj blizini pješačkih prijelaza na Trgu Joakima Rakovcate u blizini pješačkog prijelaza na državnoj cesti D75 kod kružnog toka „Lacop“, evidentirano je ukupno 120 vozača, od čega 98 ''savjesnih'' i 22 ''nesavjesna'' vozača.

Nakon obavljene analize, 10 ''savjesnih'' vozača, koji su savjesno i prema propisima propuštali pješake na pješačkim prijelazima, nagrađeno je prigodnim poklonima koje je pripremila Turistička zajednica Grada Poreča. Vozači, među kojima je bilo hrvatskih, njemačkih, talijanskih, austrijskih i čeških državljana,  ugodno su se iznenadili dobivenim poklonima te se nadamo da će ovakva aktivnost biti dodatni poticaj svim vozačima, kako domaćim tako i stranima, da ubuduće poštuju prometne propise i pješake na kolniku, ali i pješacima da se nepotrebno ne izlažu opasnosti od stradavanja radi neopreznog prelaženja preko ceste. Osim poklona, stranim vozačima su se dijelili i letci  „Ljeto na hrvatskim cestama“ i pokoja karta grada za one koji su tek pristigli u našu zemlju.

Policijska postaja Poreč-Parenzo zahvaljuje vozačima i pješacima, koji su podržali ovu preventivnu akciju i poziva da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice, kako bi se povećao osjećaj sigurnosti, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem žive.



Stranica