Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika PU_I///policajac na motoru ispred arene.jpg

Tijekom ovog tjedna, odnosno od 14. do 19. travnja, u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave istarske provodit će se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014".

Foto: Ilustracija

Tijekom ovog tjedna, odnosnood 14. do 19. travnja, u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Policijske uprave istarske provodit će se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014".

Akciju je pokrenuo Odbor za motociklizam Hrvatskog motociklističkog saveza, u suradnji s HAK-om i Centrom za vozila Hrvatske, a cilj ove preventivno-sigurnosne akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu vozača navedene skupine vozila, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Vozači mopeda i motocikala posebno su ugrožena skupina sudionika u prometu, pogotovo u slučajevima kada upravljaju tehnički neispravnim vozilima te je stoga ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila, preventivnog je karaktera i nikakve represivne mjere se neće primjenjivati ukoliko se vozilo proglasi tehnički neispravnim u stanicama za tehnički pregled.

Napominjemo da su na području Policijske uprave istarske tijekom 2013. godine evidentirane ukupno 272 prometne nesreće vozača mopeda/motocikala, u kojima je 7 osoba smrtno stradalo, 43 osobe zadobile su teške tjelesne ozljede i 179 lake tjelesne ozljede. Tijekom 2013. godine policijski službenici Policijske uprave istarske utvrdili su ukupno 411 prekršaja tehničke neispravnosti svih kategorija vozila, dok je zbog većih neispravnosti, za 36 vozila određen izvanredni tehnički pregled.

Pozivamo sve vozače mopeda i motocikala da se odazovu ovoj akciji, koja je na dobrovoljnoj bazi te da provjere svoje vozilo u stanici za tehnički pregled, kako bi bili što sigurniji u prometu u narednom razdoblju motociklističke sezone, odnosno kako bi eventualne neispravnosti na vrijeme otklonili.



Stranica