Dijete ozlijeđeno u sudaru motocikla

Slika PU_I/arena i kaciga4.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17 sati na pulskom području teže je ozlijeđeno dijete.

 Foto: Ilustracija 

Jučer  2. listopada  je na području Pule evidentirana prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđeno dijete koje je zadržano na liječenju u OB Pula.

Nesreća se dogodila oko 17 sati kada je maloljetnik iz Pule upravljao motociklom Zongshen kolnikom Vidrijanskog puta. U jednom trenutku, maloljetnik je skrenuo na  zemljanu površinu gdje je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, te prednjim dijelom  udario u prednji dio mopeda Tomos kojim je kolnikom Valmarinskog puta upravljalo dijete koje je u tom trenutku neoprezno skretalo u lijevo.

U  nesreći su  sudjelovali vozači s neregistriranim mopedom i motociklom, te su upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, dok jedan vozač nije koristio zaštitnu kacigu.

Kako bi se spriječili ovakvi ili  slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava roditelje da ne dozvole djeci da upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Također, obzirom da se u jutarnjim i večernjim satima, dolaskom hladnijih dana može očekivati pojavljivanje magle i vlažnih kolnika, te spuštanjem temperature i poledice na kolniku,  upozoravaju se  vozači mopeda i motocikala:

  •  da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama,
  • da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi,
  • da ne upravljaju neregistriranim mopedima i motociklima i prije stjecanja prava na upravljanje,
  • ostali sudionici u prometu se upozoravaju da obrate pozornost na prisutne vozače mopeda i motocikala u prometu na cestama.


Stranica