Djeca iz Dječjeg vrtića Centar posjetila pulsku policiju

Slika PU_I/vijesti/2018/dv centar5.JPG

Foto: PU istarska

Kako bi se što bolje upoznali s policijskim zanimanjem, odnosno kako bi naučili što sve rade policijski službenici, mališani iz dječjeg vrtića Centar posjetili su danas Policijsku postaju Pula-Pola.

Dvadesetak djece iz grupe Bubamare kroz druženje s pulskim policajcima i policajkama saznalo je kako izgleda jedan radni dan u policijskoj postaji. Što se sve događa kada nazovu broj 192, kako se policijski službenici upućuju na mjesto događaja i koje sve radnje poduzimaju. Razgledali su prostorije operativnog dežurstva i prostorije za zadržavanje te su se složili da im se više sviđa boravak u dežurstvu, a neki od njih izrazili su želju da i sami jednog dana nose plavu odoru i brinu o sigurnosti građana.

Ulazak u policijsku maricu oduševio je svu djecu, kao i fotografiranje na službenom motociklu i isprobavanje policijskih lisica. Nakon što su saznali sve što ih je zanimalo o radu temeljne i prometne policije, mališani su mogli isprobati opremu koju koriste kriminalistički tehničari. Sa zanimanjem su uz pomoć praška otkrivali otiske papilarnih linija te se i tu našla nekolicina budućih CSI stručnjaka.

Na kraju posjeta, polaznici vrtića i njihove tete zahvalili su policijskim službenicima što su ih ugostili i prezentirali im rad policije, a za uspomenu na današnji posjet, mali gosti dobiti će i zajedničke fotografije s djelatnicima policije.



Stranica