Dobio 15 dana zatvora zbog niza prometnih prekršaja

Slika /2018/prometna policija motoristi.jpg

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti kako bi se spriječilo stradavanje u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 4. do 6. lipnja, na području PU istarske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 4. lipnja oko 20.10 sati na području Poreča, jedna je osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao motociklom Yamaha, pulske registarske oznake u mjestu Buići, dok se kao putnik na motociklu nalazilo dijete. Vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio mopeda Ital-Scooter, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.98 promila upravljao 57-godišnjak koji je bio zaustavljen radi skretanja u lijevo. U nesreći je vozač Yamahe teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici. Protiv oba vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi odgovarajuća prijava.

U subotu, 5. lipnja oko 13.10 sati, na Aveniji grada Vukovara u Umagu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist. Nesreća se dogodila kada je 70-godišnji slovenski državljanin upravljao biciklom  kolnikom Ulice Joakima Rakovca. Dolaskom do kružnog raskrižja, vozač nije propustio sva vozila koja imaju prednost prolaska te je u njega udario automobil VW Golf, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.90 promila upravljao 80-godišnjak. Vozaču bicikla pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Protiv oba vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi odgovarajuća prijava.
 
Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 497 vozača te su iz prometa isključili 30 vozača i pet vozila. Utvrdili su 291 prekršaj, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 66 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 52 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 62 prekršaja
  • ostali prekršaji – 92 prekršaja
 
Policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo su 4. lipnja oko 11.50 sati u Ulici Rade Končara u Poreču zaustavili automobil Audi, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.89 promila upravljao 40-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da muškarac upravlja automobilom iako su mu na snazi dvije zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i da nije koristio sigurnosni pojas. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen  te mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama rješenjem nadležnog suda određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.
 
 
 
 

Stranica