Dođite po novi PIN i aktivirajte eOsobnu

Slika /2022/eosobna3.jpg

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će rješavati upravne poslove bez dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju

Foto: Ilustracija 

Sutra se na Trgu Portarata u Puli od 11 do 14 sati održava manifestacija ''Digitalna Hrvatska'', na kojoj sudjeluju i AKD i Policijska uprava istarska kako bi se pomoglo građanima koji žele aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice.

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će uz stručnu pomoć odmah aktivirati svoju elektroničku osobnu iskaznicu.

Podsjećamo, nakon što aktiviraju i počnu koristiti digitalnu osobnu iskaznicu, građani više neće trebati dolaziti u prostorije policije radi podnošenja zahtjeva za dokumente, već dokumente mogu naručiti putem mobitela i zatražiti dostavu na kućnu adresu. To se odnosi na novu putovnicu, vozačku dozvolu, a na taj način mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu ili dati suglasnost za prijavu kao stanodavci. Isto tako mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu te i na taj način izbjeći čekanje u redu.

Za lakše korištenje e-Usluga MUP-a potrebno je instalirati na mobitel aplikaciju Certilia. Registracija i uporaba aplikacije je besplatna, a građanima će na taj način putem mobitela, bez potrebe dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju, rješavanje upravnih poslova biti puno jednostavnije.


 

Stranica