Dovršeno krim. istraživanje- neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika PU_I/PUZ-marihuana.bmp

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u suradnji sa policijskim službenicima PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom s područja Istre kojom prigodom je zaplijenjeno nešto manje od 9 kilograma droge marihuane,  vaga za precizno mjerenje težine i manji novčani iznos.

Dana 20.12.2013. godine u večernjim satima na izlazu sa autoceste A1, na naplatnim postajama Lučko, zastavljen je osobni automobil marke Renault Laguna kojim je upravljao 35-godišnjak. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu izvršena pretraga osobnog automobila te je pronađena pvc vrećica s 657 grama marihuane.

Istoga dana temeljem naloga suca istrage izvršena je pretraga kuće na području Istre, gdje osumnjičeni stanuje, kojom prigodom je pronađeno 8 334 grama marihuane, vaga za precizno mjerenje težine i veći broj stabljika i grana indijske konoplje ostalih od uzgoja.

Protiv osumnjičenog 35-godišnjaka mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a te je predan pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu u prodaji na veliko doseže vrijednost od 100 000 kuna dok bi u prodaji na malo, po gram, dosegao vrijednost od 300 000 kuna.



Stranica