Dragovoljno predala oružje i streljivo

Slika /2018/manje oružja, manje tragedija.jpg

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192

Foto: Ilustracija

Pulskoj je policiji 21. travnja građanka dragovoljno predala pištolj i streljivo koje je pronašla prilikom čišćenja kuće.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.  

Priopćenja