Dragovoljno predali policiji oružje i streljivo

Slika /2023/manje oružja.png

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajne ili kaznene postupke

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana građanin koji je želio ostati anoniman porečkoj je policiji dragovoljno predao 34 komada lovačkih patrona, 24 komada lovačkog streljiva i jedno manevarsko streljivo, koje je pronašao prilikom čišćenja kuće.Također, drugi je građanin bujskoj policiji dragovoljno predao automatsko oružje-strojnicu.
 
Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva.
I dalje je u tijeku akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.

Priopćenja